Op onze website staat een stukje over onze turnschool:

β€œIn 2020, midden in de Corona crisis, sloot de turnschool waar Joshua en Lulu als coach werkten de deuren.Ros kreeg de mogelijkheid alle turn toestellen over te nemen. Ze bedacht zich geen moment. Verkocht de grote, grijze Palm Tree auto en met de opbrengst daarvan werden we de trotse eigenaar van evenwichtsbalken, een brug met ongelijke leggers en een grote turnvloer.

Sindsdien hebben we een echte turnschool in ons downstairs gebouw: Fly High Gymnastics Academy. We zien het aantal leden van onze club langzaam stijgen. Op termijn hopen we dat dit een volwaardige bron van inkomsten wordt voor Palm Tree en daarnaast werkgelegenheid schept voor onze kinderen. Momenteel werken Joshua, Lulu en Andile als coach.”

Iedereen die het downstairs gebouw van Palm Tree kent, weet dat het een enorme ruimte is met enorm potentieel. Maar weet ook dat het na ruim 40 jaar trouwe dienst wel een upgrade kan gebruiken. Het dak is van asbest en begint af te breken. De dakgoten hebben het begeven na de laatste overstromingen. Er is geen plafond waardoor alle warmte direct binnen komt. En warm is het in onze gym….

Maar het gaat verder dan alleen het gebouw. Met alle ouders die hun kinderen brengen en ophalen hebben we een enorm parkeerprobleem. We hebben een probleem met de sanitaire voorzieningen die nog uit de daycare dagen stammen. En daarnaast hebben we een enorm probleem met de electriciteit. Loadshedding is een enorm probleem in heel Zuid Afrika. Maar turnlessen in het donker is vragen problemen…

Dus ja, we dromen. We dromen groot, zoals alleen Ros en wij kunnen.

We dromen van een nieuw dak, van ventilatoren aan het plafond. Van een vloer zonder tapijttegels, van een hygienische kleedkamer, van een parkeerplaats. En als we echt heel, heel groot dromen, dromen we van solar panels op het dak. Zodat niet alleen de turn lessen gewoon door kunnen gaan in de avond maar Ros ook heel veel geld kan besparen op haar maandelijkse electriciteits rekening.

En soms komen dromen uit! We hebben een fantastische sponsor gevonden die onze toekomstvisie deelt. Palm Tree zelfvoorzienend maken door de ontvangen turn contributies te gebruiken om de dagelijkse kosten van Palm Tree te betalen. Werkgelegenheid voor meer Palm Tree kids creeren.

En we dromen verder. Waarom geen gratis turnlessen voor kinderen uit het omliggende township. Om ze van de straat te houden. Om ze een doel in hun leven te geven. En waarom geen skill centre om deze kids te trainen in skills? Metselen, stucadoren, naaien, schilderen…. De mogelijkheden zijn eindeloos. Net als het aantal jongeren dat nu doelloss over straat zwerft.

Jullie snappen het al…. al onze dromen kosten geld. Geld dat wij niet hebben. En onze sponsor heeft ook geen boom waar eindeloos aan geschud kan worden. Vandaar deze oproep.

Help ons om onszelf te helpen. Zodat Palm Tree nog heel lang en gelukkig kan blijven bestaan.

Je bijdrage is meer dan welkom op de rekenening van Stichting Vrienden van Palm Tree.

De stichting heeft een Anbi status, dus je gift is fiscaal aantrekkelijk.

Rekening nummer: NL65RABO0180547313

Dank je wel.