Lieve allemaal,

Vandaag precies 9 maanden geleden kwam je op de wereld. In een ziekenhuis hier in de buurt. Je moeder moet blij met je komst zijn geweest. Ze gaf je niet voor niets een prachtige Zulu naam die betekent ‘Gods gift to me.’

Maar ergens is er iets mis gegaan. Vier weken geleden kon je moeder het leven met jou niet meer aan. Ze liet je alleen achter. Met een tasje met wat kleertjes en je inentingsboekje. Gelukkig werd je al snel gevonden en aan de politie overgedragen. Er werd gezocht na een veilige plaats voor je. Maar in een land waar maandelijks 300(!) kinderen alleen worden achtergelaten is een crisis care plekje niet zomaar gevonden…

En zo kwam het dat we een appje van een wanhopige politie agente kregen. Of we plaats hadden voor een acht maanden oude baby.

Direct werden we met de neus op de feiten gedrukt… Hiervoor zijn we in Zuid Afrika gaan wonen. Hiervoor leven we op Palm Tree. Om verschil te maken in het leven van kinderen waarvan het leven niet zoveel waard is. Kinderen die het zo veel slechter hebben getroffen dan hun leeftijdsgenootjes in het verre Nederland. Dus een keus hadden we niet… natuurlijk zeiden we ‘Ja, breng hem maar gauw’ tegen de politie agente.

Maar tegelijkertijd kregen we een knoop in onze maag. Onze toekomst op Palm Tree is namelijk niet meer zo zeker. De werkvergunning van Peter loopt eind van dit jaar af. En de aanvraag voor een nieuwe was een week daarvoor afgewezen. We waren net de enorme schok, het ongeloof en het verdriet daarover te boven toen deze kleine man in onze armen werd gelegd.

Toeval? Of geregisseerd door hierboven? Voor ons is deze kleine man in ieder geval meer dan genoeg reden om niet bij de pakken neer te gaan zitten. We gaan door. We moeten wel, we hebben geen keus. Deze kleine man heeft ons zo nodig! Dus opnieuw is er een aanvraag voor een werkvergunning ingediend bij het Department of Homeaffairs. Met pijn in onze buik wachten we op de uitslag…. Want Palm Tree en Zuid Afrika verlaten eind van dit jaar?

Onmogelijk!

(Mocht er iemand zijn die goede connecties heeft met de immigratie dienst van Zuid Afrika dan horen we dat natuurlijk graag…)

En natuurlijk wordt dit verhaal vervolgd.

Dikke knuf,
P&Y