2016-06-24 21.43.53Lieve allemaal,

We hebben het al veel vaker gezegd: ons leven is bijzonder en speciaal. Tegen ons Palm Tree leven kan geen Nederlands leven op. Er is maar een nadeel… Zuid Afrika en Nederland liggen niet naast elkaar.

Hoe vervelend dat is bleek twee weken geleden weer eens. Al langer was de gezondheid van mijn vader broos. Toen het bericht kwam dat het echt niet goed ging zat er maar een ding op. In het vliegtuig stappen. Omdat Siya het land nog niet uit mag besloot Peter bij hem te blijven. Daar ging ik dan.. in m’n eentje op weg om afscheid van mijn vader te nemen.

En dan is de afstand Zuid Afrika -Nederland veel te groot. Het vliegtuig kon niet snel genoeg gaan. Donderdag middag arriveerde ik bij mijn vader en de dag erna sliep hij rustig in. Wat een bijzondere en waardevolle tijd heb ik nog met hem gehad! Mijn paps, de man die me alles leerde wat ik nu weet. Die me stimuleerde om mijn eigen weg te gaan, ook al was die ver bij hem vandaan. De man die me leerde door te gaan en niet bij de pakken neer te gaan zitten.

Dus dat gaan we maar doen! Hoe moeilijk het de afgelopen week ook is geweest, we gaan door. Met ons Afrikaanse leven. Alle liefde die hij me heeft gegeven, geef ik door. Aan onze Super Siya en aan al onze chocolade schatteboutjes.

En niet alleen zijn liefde. Ook zijn wijsheid, zijn liefde voor de natuur. Ik merk dat hij in mijn hoofd zit. Mooie herinneringen komen boven. Iedere dag weer…ik kom hem tegen in mezelf. Ik heb bijzondere beelden van hem in mijn hoofd. Die zijn van mij. Dat is zijn nalatenschap aan mij.

Ik kan maar een ding zeggen: Paps je was een kanjer. Dank je wel voor alles. Ik ga door, met jou in m’n hoofd en hart! En regelmatig kijk ik stiekem omhoog. In de wetenschap dat jij daar boven weer samen met mams bent. En dat jullie samen tevreden naar beneden kijken. En dan genieten van het bijzondere leven van jullie jongste dochter…

Hamba Kahle,
P&Y